Lipenský pohár RS

25. – 26. 6. 2011 Lipno

Druhá pohárová mise brněnských sedmistovek mířila do Lipna nad Vltavou ve složení Martin Vašík, Roman Vašík, Martin Cvan a Honza Kittler. Na skvělé zázemí Loděnice Lipno jsem se těšil už od jara.

Na půlnoční příjezd 4 plachetnic z Brna byli pořadatelé připraveni. Ubytování jsme měli zajištěno tentokráte v novém komplexu apartmánů naproti kempu Modřín. Musím říct, že komfortem opět nezklamalo.

Ráno jsme se přihlásili do závodu, závodní pole čítalo 9 lodí RS700 a 3 lodě RS100. Vítr o rychlostech 5-10 m/s po celou dobu závodu prověřil jak lodě i jachtaře.

Mně se podařilo ještě před startem první rozjížďky urvat kombajn, který mi v zápětí přistál na čele a zanechal pořádnou bouli. Ve zlosti a rezignovaně jsem se vrátil na břeh přesvědčen, že závod tímto pro mě skončil. Naštěstí zejména za podpory pozemního personálu se nám podařilo loď připravit do dalšího závodění poté, co jsme (za souhlasu majitele samozřejmě) očesali místní RS500. Bilance Martina Vašíka byla výživnější – zlomená ploutev, roztržený genakr a zlomená pína. Zdeněk Zídek se svým zlomeným kormidelním listem nezůstal pozadu.

Výsledky?
1. Honza Myslík
2. Zdeněk Zídek
3. Martin Vašík (LS Brno)
4. Roman Vašík (LS Brno)
5. Honza Kittler (LS Brno)

8. Martin Cvan (LS Brno)

Když se les kácí, lítají třísky. Z Lipna odjíždíme poctivě umytí, unavení, domlácení a rozlámaní, ale hlavně plni prožitků z adrenalinové jízdy a obohaceni o spoustu nových jachtařských zkušeností.

Přílohy a odkazy: