Přednášky o plavbách

Ahoj,
navazujeme na skvělý a inspirativní večer na téma Stockholmského souostroví a ostrovu Alandy (prezentace viz zde), čímž zároveň děkujeme Honzovi Brettschneiderovi a přinášíme pozvánku na setkání s Jiřím Denkem, který se s námi podělí o své vzrušující zkušenosti z cest kolem světa na plachetnicích Altego I a Altego II. Tato přednáška, nesoucí název „Plavby kolem světa na plachetnicích Altego I a Altego II a ztroskotání plachetnice Altego II na Havaji“, se uskuteční v sobotu 23. března v 17:00 v prostorách klubovny YC LS Brno, Rakovecká, Brno. Je hned po brigádě, na kterou rozhodně také nezapomeňte!

Přednáška nás provede Jiřího cestami, které ho zavedly s jeho rodinou na palubu Altego I a později na větší, 16 metrů dlouhou plachetnici Altego II, přes severní a jižní Ameriku. Přiblíží nám, co přesně se odehrálo během osudové plavby k Havaji, která skončila ztrátou jeho plachetnice. Podrobně rozebereme události předcházející ztrátě lodi, probereme možné chyby a zvážíme alternativní řešení, z nichž se můžeme poučit pro budoucí plavby. Pokud čas dovolí, otevřeme i diskuzi o dalších kritických momentech z Jiřího plavební historie.

Těšíme se na setkání plné vzpomínek, poučení a vášně k moři. Přijďte nasbírat inspiraci a prohloubit své námořnické obzory s Jiřím Denkem a komunitou nadšených mořeplavců.