Kajutovky na Prýglu

V letošním roce náš klub pořádal novou sérii závodu pro kajutové plachetnice. Jednalo se o 4 závody uspořádané v období letních prázdnin. Tyto závody byly koncipovány jako závody s jedním startem a s délkou tratě kolem 2 hodin.

Prvního závodu, který byl věnován vzpomínce Václava Nováka, se zúčastnilo 17 lodí. Druhý závod byl z technických důvodů zrušen. Třetího závodu, ve vzpomínce na Víťu Bartoše, se zúčastnilo 9 posádek. A posledního závodu věnovaného Mirkovi Výletovi se zúčastnilo 17 posádek.

Robert Mořkovský, ředitel IV. závodu série k poslednímu závodu napsal:

Na Kajutovkach IV. moc nefoukalo, zato bylo vedro. Ocekaval jsem mozne kolapsy z vedra. Nicmene zavod se povedl. Dulezite pro me bylo, ze se nikdo nezranil ani neutopil a meli jsme poprve pisemne zajistenou VZS se dvema cluny s posadkou, ktera mela jak adekvatni skoleni, tak i pozadovane adekvatni vybaveni.

Na zaklade peclivejsiho prostudovani zavodnich pravidel CSJ v AJ verzi jsem jako zastupce organizatora, po predchozi konzultaci s Markem Pavlovskym vsechny ucastniky zavodu osobne i pisemne poucil o individulani odpovecnosti nosit adekvatni PFD (v nasem pripade zachrannnou vestu s vytlakem minimalne 150N dle platne evropske normy ISO 12402-3) coz na nektere ucastniky asi pusobilo komicky, nicmene jsem tak formalne splnil svou povinnost a mohl si aspon trochu oddychnout.

Po zkusenostech z cele sezony bych si pral aby byly v ramci jednoho startu hodnoceny  zvlast kajutovky (Cabin) a to striktne ve vytlaku a zvlast zavodnicky (Race), ktere muzou jezdit i ve skluzu ve dvou oddelenych skupinach hodnoceni.