Zimní trénink je i o běhu

Běh okolo Blanska 2015

Dne 11.1.2015 se konal první ročník akce zvané Běh okolo Blanska. Jedná se o běžecký závod na trati, která vede po obvodu Blanska a měří 10 kilometrů.

Já se jí zúčastnil i přes to, že takto dlouhé tratě téměř vůbec neběhám. V rámci Brněnského běžeckého poháru běhám na 5-ti kilometrových tratích. Jelikož jsem se přihlašoval předem, startoval jsem s číslem 2 za náš klub Lodní sporty Brno.

Co se týče trati, tak ta byla poměrně náročná. Hned po startu jsme běželi přibližně kilometr a půl z prudkého kopce, kde jsme klesli přibližně o 200 metrů oproti startu. Dále pokračovala trasa asi tři kilometry podle Svitavy a na severním konci Blanska se od ní odpojila a stoupali jsme do kopce nad Blansko. Toto byla asi nejnáročnější část trasy, protože po tom, co jsme se dostali nad Blansko se stoupání střídalo s klesáním a tak to šlo až do cíle.

Trať jsem doběhl s časem 1:04:00 což je celkem pomalé, když ale vezmu v potaz náročnost trati, jsem spokojený. Nakonec jsem se umístil na 3. místě v kategorii juniorů. Těším se na příští ročník a doufám, že čas už bude lepší.

Martin Šebek

BoB 2014