Sezóna 2014 Martina Šebka

Za letošní závodní sezónu jsem odjel 10 závodů, z toho devět na Laseru 4.7 a jeden na Laseru Radial. Myslím, že tuto sezónu mohu prohlásit oproti minulé za úspěšnou. Z těch devíti závodu na Laseru 4.7 jsem získal pět třetích míst a jedno druhé. Co se týče zahraničních závodů, tak to jsem nikde nebyl, částečně také proto, že jsem potřeboval sladit moje závody se závody mladší sestry, která jezdí na Optimistu.

Nejcennější je pro mě 3. místo na Interpoháru na Olešné. Po prvním dni jsem byl na druhém místě, potom jsem ale pokazil dvě rozjížďky a propadl se na třetí a konečné místo. Celkově se odjelo 10 rozjížděk, v nichž jsem získal 2x první místo, 2x druhé místo a jednou třetí místo. Zbylé rozjížďky dopadly hůř.

Co se týče větru, letošní sezóna nebyla úplně nejlepší a ani na Mlýnech jsem letos nezažil nějaký extra silný vítr. Výjimkou byla poslední rozjížďka na Lipně na Radiálech, kdy se celkem rozfoukalo a po dojetí už foukalo tak, že jsem měl co dělat, abych se dostal na břeh bez převrácení.

I přes to mě ale letošní sezóna bavila a už se těším na jaro, kdy začnu další sezónu, tentokrát už ne na Laseru 4.7, ale na Radiálu.

Martin Šebek

IMG-20140531-WA0008 IMG-20140420-WA0016