Český pohár RS 700 – Černá v Pošumaví

Autor: Vašek Huk

Poslední „prázdninový“ jsme již tradičně věnovali druhému letnímu závodu lodní třídy RS 700 a to tentokrát závodu pohárovému v Černé v Pošumaví. Tentokrát jsme nezvolili poněkud tradiční destinaci v jachtklubu Černá v Pošumaví , ale pro letošek a doufejme i pro léta následující jsme se přesunuli do kempu Jestřábí I, který se „starým“ klubem přímo sousedí.

Kemp Jestřábí I se snaží prosadit nejen jako kajtařská základna, ale také jako moderní prostředí a konkurence pro zažitou destinaci reprezentovanou svým sousedem. Nutno říci, že nabízí výrazně příjemnější prostředí. Moderní sociální zařízení, chutná kuchyně a útulný altán představují téměř vše, co jachtař na závodech potřebuje.

 

Závodili jsme tentokrát společně s lodní třídou Devoti One reprezentovanou osmnácti loděmi. Přidejme k tomu 10 „sedmistovek“ a máme 28 skifů na startu. Tradiční lodní třídy – pomalu se začněte strachovat!

 

V sobotu jsme odjeli čtyři rozjížďky ve zpočátku slabém větru, který během dne zesílil až na cca 8 m/s.  Skify v tomto počasí již opravdu „létají“ po vodě a tak bylo o zábavu postaráno.

 

V neděli jsme se probudili do pochmurného a hlavně bezvětrného počasí. Kolem poledne jsme vyjeli na vodu jen proto, abychom se mohli po půl hodině zase vrátit na břeh. Avšak vyčkávání se vyplatilo. Ve 2 hodiny jsme startovali pátou rozjížďku závodu v téměř „ideálním“ větru o síle někde kolem 6 m/s. K páté jsme přidali ještě šestou a mohli jsme se spokojeni začít vypravovat domů.

 

Uplynulý víkend se i přes počáteční rozpaky počasí jachtařsky vydařil. Pro Lodní Sporty jsme dovezli třetí místo Václava Huka, šesté místo Kuby Košvici a deváté a desáté místo Toma Vodáčka a Martina Vašíka. Letos nás čeká už jen poslední pohárový závod, ale o to víc se těšíme, až ty naše těžko zkrotitelné lodě znovu na Lipně spustíme na vodu.