Zpráva z Pálavské regaty, Laser Radial

Ve dnech 3.-5. května 2013 jsem se zúčastnil na Nových Mlýnech závodu Pálavská regata. Bylo zde vypsáno pět lodních tříd a ve všech se sešlo více než deset závodníků a to nejen z České republiky, ale i z ostatních států, například z Maďarska, Polska a dokonce zde byli i Angličané. Já jsem závodil v lodní třídě Laser Radial, kde nás bylo dohromady přihlášeno celkem čtrnáct. Teď už ale k samotným rozjížďkám.

První den se za velmi pěkného větru, který později odpoledne ještě trochu zesílil, odjely všechny čtyři plánované rozjížďky. Na břeh většina z nás přijela dost vyčerpána a tak po základním odstrojení lodí následovala alespoň hodinka odpočinku.

Druhý den se vyplnila předpověď. Ani nefouklo. A tak jsme se na břehu bavili jinak. Například fotbalem. Večer poté následoval společenský večer, kde nám hrála kapela Lord a také se promítal hokej.

Třetí den to už s větrem vypadalo poněkud lépe než den předchozí. Ráno nefoukalo sice nějak moc, ale bohatě to stačilo na to, abychom dojeli na start a klidně odstartovali. Tuto rozjížďku však kvůli velmi slábnoucímu větru dojely pouze tři lodní třídy. Laser standart, Finn a Devoti one, a tak u Evrop a Laserů Radial zůstalo pořadí z prvního dne. Umístil jsem se tak na 9. místě z celkově hodnocených třinácti závodníků.

Martin Šebek