Žermanická spravedlnost a kterak fireballisti odvezli celý stupeň vítězů do Brna

25. – 26. 5. 2013 jsme vyrazili do rázovitého kraje za synky z Ostravy. Vůz č.1 Orca – Roman Vašík, Lída Nováková a NumNuts – Ondřej Labuda a Ing. arch Karel Otto. Vůz č.2 Paprika – Ilča Mayerbergerová, Saša Pavlovská a podpůrný tým Marek a Domča.

Sobotní předpověď opět neslibovala žádné terno a naopak na neděli mělo přifouknout. Po podání přihlášky jsme zjistili, že máme strženou chlopeň a začali jsme opravovat. Oprava nebyla ani tak složitá jako spíš odpovídání na zvídavé otázky mnoha a mn

oha kolemjdoucích a kolempostávajících jachtařů. Na vodu jsme šli okolo 11 hodiny. Už výjezd na vodu byl „razovity“ protože pan hlavní rozhodčí řekl Romčovi: „Na vodu půjdeme nejdřív za hodinu“, pak šel na člun a volá, že fouká, ať jdeme všichni na vodu.

V sobotu jsme ujeli 4 rozjížďky a dosti se nám dařilo. Startovalo se na 3 minuty, bo neni čas……. a čára byla malinko nerovná a razovita (k bójce se nedalo moc dostoupat) čehož jsme využili a dovezli 2 (asi o metr za 1), 2, 9 (tragédie, kdy jsme byli po dvou kolech 50 metrů před dolní bójkou a cca 60 metrů před cílem, přišel žermanický závan a všechny!! kromě nás posunul dopředu). V tomto větru nikdo nechce jet, ale jak pravil pan rozhodčí, dokud to dejchá, tak pojedeme. V poslední rozjížďce zavládla žermanickáspravedlnost, dejchlo nám a zajeli jsme 1.Neděle byla malinko větrnější, za to startovní čára ještě kratší, nevyrovnanější a razovitějši. Po neděli byly jen 3 posádky (ze 14), které neměli ve výsledkovce písmenka. I my jsme dostali do zápisu BFD, což malinko připomnělo naší sobotní 9 a museli jsme kalkulovat. Před poslední rozjížďkou jsme byli s Romčou na shodu, nicméně se nám nepříliš podařil konzervativní start a ani nevyšla pravá strana a Roman si s přehledem přijel pro vítězství v rozjíždce.

Jak tedy Brno v Ostravě dopadlo?
Suverénně vyhrály holky Ilča a Saša 1,3,1,2,1, nevím a bfd

Druhé místo Romča s Lídou, 3,5,2,4,bfd, 1

Třetí já s Kájou 2,2,9,1,3,bfd,2

(dojezdy jsou neoficiální a to, co si pamatuju) ale hlavní je to, že jsme se jako LS Brno bravůrně předvedli a ukázali, jak se má jezdit.

Ondra 🙂