Pavlovská regata 11. – 12. 5. 2013

Na Pavlovskou regatu jsem vyrazil v pátek odpoledne a s kým jiným než s Pavlovskými?!  🙂

Jelikož velká část brněnských fireballistů byla v tento termín na moři a můj kosatník se právě pokoušel odevzdat práci na Ing. arch, domluvil jsem se s fotografem Pavlem Nesvadbou, že pojedeme spolu. Další posádky: exkluzivně pro Pavlovskou regatu Marek Pavlovský a Honza Blahoňovský, Ilča Mayerbergerová a Saša Pavlovská a Jirka „klobás“ Parůžek a Kuba Košvica. Předpověď slibovala vítr a déšť.

V pátek jsme na Mlýnech stihli postavit stěžně i stany a než přišel déšť, tak jsme utekli do baru, kde jsme se osobně seznámili s místním panoptikem i policií. Nutno dodat, že jsme byli pouze v roli obecenstva. Poznámka k večírku; místní jinoch se rozhodl, že vjede na motorce o mocné síle 0,3 Hp přímo doprostřed baru. Zábava 🙂

Sobotní ráno pršelo. I odpoledne, i večer.  Každopádně i foukalo. Odjeli jsme 4 rozjížďky, přičemž první dvě byly nic moc, především autobus z trojky na jedničku mě vůbec nebavil a i vítr byl a nebyl. Třetí byla větrnější a tak jsme již zvládli i trošku umýt plachty v Novomlýnské nádrži. Rybu jsme nechytili, naštěstí! Čtvrtá rozjížďka byla nejlepší. Foukalo okolo 6-7m/s a bočáky byly ve znamení rychlých skluzů. Možná škoda, že se nejela rozjížďka ještě jedna. Stejně by to asi na výsledku nic nezměnilo neb jsme jezdili konstantní dojezdy 21. To víte, trénuju na MS, tam se 21 budou hodit :-). Každopádně jsme na břeh nespěchali a ještě pojezdili.

Výhoda, kdy se váš kosatník vrací na noc do Brna je ta, že vám ráno přiveze suchý neopren a neoprenky a to je po propršené noci příjemné. Večírek mě minul. Dal jsem si vepřo-knedlo-zelo a v 21:00 usnul ve stanu.

Neděle deštivá, podobná sobotě. Tři rozjížďky. Co bych zmínil? Starty – buď dobrý nebo hrůza J Paradoxně ale nejlepšího umístění na horní bójce (pravda, v globálu pořád dost špatný :-))jsme dosáhli poté, co nás Píďa na startu zavřel za startovku, takže na startovní znamení jsem stál pravobokem na druhé straně startovní lodě než byla čára (na bójce jsme byli před Píďou). Poučka, že start je 60% rozjížďky asi platí. J

Vítr do plachet

Ondřej Labuda