Májový pohár – 18. – 19. května Laser 4.7 a Martin

Ve dnech 17.-18. jsem se zúčastnil Májového poháru na Velkém Dářku. Závod byl kromě Laserů 4,7 vypsán také pro třídy RS Feva, Cadet a Optimist.

První den byl hlášen mírný vítr, který opravdu přišel a od 11:45 do asi 15:00 se odjely celkem tři rozjížďky. Poté nás rozhodčí poslali na břeh s tím, že v 16 hodin bude další start.  Za tu dobu ale vítr „lehl“ a tak jsme na vodu vyjížděli téměř za bezvětří. Začalo se startovat, ale start byl přerušen, protože se změnil směr větru a trať se musela přestavět. Nakonec z toho ale nebylo nic, jen přibližně hodinka čekání na vodě na start a poté návrat na břeh. Večer jsme dostali jídlo, které bylo zahrnuto ve startovném.

Druhý den byl plánovaný start v devět hodin a tak se muselo vstávat už před osmou. I tak to ale bylo natěsno a času moc nezbývalo. Byl hlášen celkem dobrý vítr a to se i vyplnilo. Stabilně foukalo 6 m/s a v poryvech od 8 m/s do 10ti m/s.  V takovémto silnějším větru mi to celkem jde a tak mě tyto rozjížďky bavily víc než sobotní. Odjelo se celkem 5 rozjížděk a na vodě jsme celkem strávili asi pět hodin. Na břeh jsme se vraceli vyčerpaní a unavení. Ne všichni ale zvládli všech pět rozjížděk v těchto náročných podmínkách.

Celkově jsem se tedy umístil na 5. místě.

Martin Šebek