Kiss my RS 1, křtění lodí a loděnice plná mladých jachtařů

O víkendu 4. a 5. 5. 2013 jsem měl to štěstí, účastnit se závodu Kiss My RS, který byl nejen klasickým závodem, ale především povedenou společenskou akcí. Jak již Marek napsal, větrná předpověď byla bídná, ale podařilo se odjet dostatečný počet rozjížděk. O  závodu si jistě brzo přečteme od někoho ze samotných závodníků.

O co se mohu s velkou radostí podělit já, jsou mé pocity a celkový dojem z akce. Více než 30 mladých jachtařů se nevidí na půdě našeho klubu každý den a organizace této skupiny závodníku byla báječná. Velký dík patří manželům Kábovým a Zbyňkovi Vaculkovi, jak děti zorganizovali a připravili jim kvalitní zázemí a rozhodčím za skvělou jachtařskou aktivitu a práci na vodě.

Sobota se nesla v duchu bezvětří, nicméně ráno nad přehradou zavanula lehká bríza.

Marek nelenil a vyhnal závodníky na vodu již po 9 ráno, což je pro mě sobotní jev nevídaný. Dále den na břehu plný pohody, her a sladké Marlenky. Odpoledne přišlo na řadu křtění našich lodí. Oficiálně a s radostí vám mohu oznámit, že v naší loděnici můžete obdivovat 4 závodní lodě RS Feva a to konkrétně: Anonym, Longboat, Frikulín a Utrhotěž. Po tomto křtu následovalo obvyklé házení posádek těchto lodí do vody, což se nepřekvapivě zvrhlo v hromadnou koupel snad všech účastníků. Málokdo zůstal suchý.

Poté již přišlo na řadu vystoupení Ukulele Orchestra jako Brno, grilování a večírek, kde se ve velmi přátelské atmosféře sešli společně rodiče, trenéři a děti, kteří se bavili a večírkovali téměř do půlnoci. Myslím, že na tuto akci se jen tak nezapomene 🙂