RS Feva Summer Camp + Grand Prix

18. – 26. 8. 2012, Lipno nad Vltavou

Letní Fevácké soustředění soustředění proběhlo opět v Lipně nad Vltavou. První tři dny nás dokonce trénoval mistr Evropy v lodní třídě rs100 Paul Childs z Anglie. Překopal nám úplně všechno, od výtahu na kosatku, přes nastavení plachet až po sezení na lodi a obratů. No, naučil nás toho spoustu!

Přes tento týden se nám prostřídala všechna síla větru. Bohužel to byly spíše dny bezvětrné, tak jsme se naučili cvakat „suchou nohou“. A upřímně já a Michal jsme byli jedinou posádkou, která to opravdu suchou nohou dokázala. Dokonce čtyřma suchýma nohama. Tyto bezvětrné dny nám, ale naštěstí vynahradily dva opravdu větrné dny, kdy jsme se nemohli nabažit skluzů.

Ke konci soustředění nás zase navštívila posádka z Holandska. Jak jsme očekávali, nebyli vůbec špatní, ale ne natolik, abychom se jim nemohli vyrovnat. Holandská posádka zůstala i na samotný závod.

Víkend po tomto soustředění se uskutečnil Grand Prix Fev a Mistrovství republiky sedmistovek. Bohužel, i když přes týden bylo počasí krásné, o víkendu to tak nebylo. Naštěstí, ale v sobotu jakž takž foukalo a odjezdily se 3 rozjížďky. První nám holanďan dal tedy pěkně na frak, ale pak už jsme mu naštěstí stačili.

V neděli nám foukalo ještě líp a rozjížďky se ujely čtyři. Před poslední rozjížďkou se Vašek s holanďanem dělily o první místo, které nakonec uhnal Vašek. Na třetím místě jsem byla já s Michalem a David s Ričim byly sedmí. Je dlužno říci, že náš domov, Lodní sporty Brno, krásně reprezentujeme, protože v pohárovém závodě zatím zabíráme 1. a 2. místo. 🙂

Blanka Maršálková

výsledková listina na stránkách ČSJ