Novomlýnský trénink – 420

29. – 30. 9. 2012, Nové Mlýny

Využili jsme prodlouženého víkendu a připojili se k rozsáhlé flotile fireballů, evrop a laserů na Novomlýnské vodní nádrži, abychom ke sklonku jachtařského roku ještě zapracovali na našich jachtařských dovednostech. Tréninku se účastnila jediná posádka a to Anička s Janou z Čech. Ty se letos potýkaly s nedostatkem tréninku, jenž vedl k nedotaženému trimu a celkové nedokonalosti ovládání lodě. Navíc se holky rozhodly vyměnit si posty kosatnice a kormidelnice, což se ukázalo jako dost možná rozumný krok.

I když nám počasí vskutku nepřálo, absolvovali jsme několik hodin tréninku na vodě ve slabém větru. Pracovali jsme především na nastavení a vedení lodě a dále na základních manévrech a přestože nevyježděnost byla opravdu znát přinesl trénink nadějné vyhlídky na zlepšení. Zbylý čas jsme využili pro utužování mezijachtařských vztahů a kamarádili jsme se také s burčákem, vínem, pivkem a pečeným pašíkem.

Mistrovství ČR jež probíhalo současně s naším tréninkem velice utrpělo nedostatkem větru, avšak situace na břehu byla zvládnuta výborně, a tak se přeci jenom jednalo o událost u které stálo za to být.