Modrý hrozen B – Fireball

22. – 23. 9. 2012, Nové Mlýny

Ani jsme se nenadáli a spadli jsme do podzimního koloběhu závodů, který je často poznamenán deštěm, zimou, ale většinou i větrným počasím. Letošní ročník tradičního závodu Modrý hrozen na Nových mlýnech tuto definici, co se týče větru, zcela jistě nesplňoval a byl některými dokonce přejmenován na Hrozen Hrozný.

V sobotu závodní komise startovala na čas v 11 hodin za větru cca 3 m/s. Problém byl, že se startovní lodí odjeli na druhou stranu jezera a nebyli ochotní 5 minut počkat, takže 15 lodí z 32 členného startovního pole start vůbec nestihla. Druhá rozjížďka se jela za velice stočeného a ještě více slábnoucího větru a o její regulérnosti se dá více než pochybovat. Poté jsme jeli na břeh abychom za hodinu mohli zase na vodu na rozjížďku, která byla po 2 kolech zkrácena a dojížděla se za absolutního bezvětří.

Celkově byl tedy závod onou první rozjížďkou, kterou polovina lodí nejela, a tím, že se nenaplnila škrtačka, poznamenám poměrně nestandardními výsledky. Pro mě s Jirkou Parůžkem z toho bylo nakonec 17 místo s dojezdy DNS, 9 a 12. Výborně dopadla Ilona Mayerbergová s Sašou Pavlovskou a to celkovým místem třetím.

Vašek Huk

výsledková listina Fireball na stránkách ČSJ