Lipenský pohár 2012 – RS700

Brněnský RS team se nám povážlivě rozrůstá. To jsme potvrdili i účastí na Lipenském poháru o víkendu 23. – 24. 6. 2012, jak jinak než v Lipně nad Vltavou, kde jsme se čtyřmi loděmi tvořili téměř třetinu 13 kusového závodního pole.

Krom 4 lodí RS700, na kterých závodili Martin Vašík, Tomáš Vodáček, Martin Cvan a Václav Huk jsme s sebou přivezli i Blanku Maršálkovou závodící na lodi RS100. Tentokrát nešlo jen o závod samotný, ale i o tréninkový camp před závodem. Dvoudenní akce pod vedením anglického trenéra se zúčastnili Martin Cvan s Tomem Vodáčkem a odnesli si přehršel podmětů co zlepšovat. Mark Pollington, mimo jiné i jeden ze závodníků víkendového závodu, nám všem s nasazením pomohl vytrimovat lodě a také zlepšit jiné technické nedostatky i během sobotního dopoledne.

Samotný závod byl provázen spíše slabším a přeskakujícím větrem. V sobotu se šlo na vodu až odpoledne a stihli se odjet 3 rozjížďky. Pro mě to umístěními 2., 3., 5. znamenalo celkové třetí místo. V neděli se závodilo až od cca 11 hodin a tak jsme chvíle volna využili k projížďce po Lipně na paddle boardu. Poté se stihly už jen 2 rozjížďky v ještě více nestálém větru než v sobotu. Zajel jsem 1., 3. Bohužel i z poslední rozjížďky mohla být jednička a celkové druhé místo, ale lipenský démon se projevil a byl jsem rád za třetí umístění. Celkově jsem si tedy udržel poslední medailovou pozici za Davidem Křížkem a Janem Myslíkem.

Vašek Huk

článek o závodu na stránkách ČSJ