Pavlovská regata 2012 – RS700, RS FEVA

Nové Mlýny, 12. – 13. 5. 2012

Tento víkend se na Nových Mlýnech uskutečnil závod pro lodní třídy 420, Laser, FD, a jako první závod sezony pro novou třídu v ČR RS 700 a RS Feva. Lodní Sporty Brno měly na závodě velkou účast, hlavně v této třídě.

Po příjezdu v sobotu ráno na „Mushow“ hladina nevypadala, že by se chystal silný vítr, navíc sluníčko příjemně hřálo při chystání našich „eresek“. Předpověď však mluvila jinak, a věštby se také vyplnily, a tak těsně po zahájení závodu foukalo okolo 10 metrů za sekundu. Po krátkém rozhodování jestli vůbec s RSkami na vodu vyjet, jsme se přestali bát a jeli si „užívat“ silnějšího větru.

První den jsme ujeli dvě rozjížďky, přestože se tento výkon může zdát málo všichni jsme byli na pokraji sil. Druhý den byla předpověď příznivější, a tak jsme se již těšili na další zážitky na vodě. Odjeli jsme další tři rozjížďky i přes opětovné zesílení větru ke konci závodu.

Ve třídě RS700 obsadili první tři místa Lodní Sporty Brno a to Vašek Huk na prvním, Martin Vašík na druhém a Martin Cvan na třetím místě. Ještě lepší však bylo umístění Lodních sportů ve třídě RS Feva, kde byl na prvním místě Hakl David a na druhé pozici Blanka Maršálková. Velký úspěch však patří všem, kdo se závodu zúčastnili a dokončili.

Děkujeme pořadatelům, kteří i přes menší komplikace vše napravili a zajistili, i záchranářům, kteří o nás na vodě pečovali a hlídali naši bezpečnost.

Přílohy a odkazy: