Třeboň 2011 – Fireball

30. – 31. 7. 2011, rybník Svět

Co si vezmu s sebou? Teplou bundu? Nee… Loni tam přece bylo 30 stupňů, nefoukalo a slunce bylo až moc. A to byla úvaha, které jsem celý víkend litoval. Když jsme k rybníku Svět vyjížděli v sestavě Roman Vašík-Lída Nováková, Víťa Pešek-Míša Flösslerová a já jako pátý do počtu, nikdo z nás ještě netušil, že nás přivítá typicky „lipenské“ počasí. No, aspoň nám letos foukalo.

V sobotu jsme vyjížděli v čerstvém větru, zimě a občasném dešti. Za den jsme ujeli skoro 6 rozjížděk – první musela být kvůli odtažení závětrné bojky v posledním kole zrušena. Jak jsem již předeslal tak dost foukalo. Byly postavený dlouhé a velice záživné raumy, které ale občas v nárazech okolo 12 m/s málem nešli ujet i bez spinakru. Aspoň jsme se zahřáli.

V neděli foukalo už trochu méně, ale zima byla větší. Ujeli se 2 zbývající rozjížďky ve větru okolo 5 m/s. Nám se už třetí závod za sebou poměrně dařilo a nakonec jsme si vyjeli 6. místo z celkem 19. lodí. Roman s Lídou skončili třináctí a Míša s Víťou, i díky tomu, že první den nezávodili, osmnáctí.

Co říct na konec? I přes špatné počasí výborná atmosféra „malých“ letních závodů a snad nejlepší prolétání na bočáky v roce!

Přílohy a odkazy: