Příměstský tábor – I. turnus 2011

15. – 19. 8. 2011, Brněnská přehrada

V uplynulém týdnu se areál TJ LS Brno rozezvučel dětským křikem a smíchem, který nenechal nikoho na pochybách, že tu právě probíhá první turnus již tradičního příměstského tábora. Na 18 dětí se tu sešlo, aby si užily letního slunce a naučily se jízdě na plachetnicích … a možná se jednou daly na dráhu jachtaře.

Co se průběhu tábora týče, nelze pořadatele než chválit. Děti čekal každodenně program od 9 do 17 hodin, kde měly možnost se vyřádit, soutěžit, plavat, hrát hry a především jezdit na plachetnicích. Příjemné chvilky nás také čekaly v Rybí baště, kde se kuchaři opravdu činili, a tak vždy bylo nač se těšit.

Jachtařský výcvik probíhal na cadetech a aquilách. I když nám nebylo dopřáno mnoho větru, děti rozhodně o nic nepřišly a za několik dní se již proháněly po přehradě zcela samy (i když pod bystrým dohledem instruktorů, kterým jistě patří veliký dík za jejich snahu a kreativitu).

Po prvním týdnu tedy můžeme říci že tábor zatím splnil veškerá očekávání a zbývá doufat v jediné – že nám přibude mladých jachtařů.