Lipenský týden 2011 – Cadet

2. – 10. 7. 2011, Černá v Pošumaví

Tak a je to tady. Vyvrcholení jachtařské jarní sezóny je za námi. Lipno 2011 skončilo. Tento rok probíhaly závody pro naše cadeťácké „naděje“ v opačném pořadí, tedy nejdříve Mistrovství ČR a koncem týdne CECC. Toto změněné pořadí, jak se následně ukázalo, se stalo velkou výhodou odchovanců Lodních sportů.

Počasí začátkem týdne bylo standardně lipenské: zataženo, déšť, vítr. Takže zatímco se rodiče k sobě tulili v hangáru a snažili se zahřát téměř čímkoliv, děti se v teple svých sucháčů proháněly po bílých hřebenech lipenských vln.

Silný vítr kupodivu velmi vyhovoval oběma brněnským posádkám a David s Bořkem a Blanka s Aničkou po prvních rozjížďkách nenechali nikoho na pochybách, že jarní příprava a časté tréninky (které se občas neobešly bez brblání našich zlatiček) hodlají na Lipně zúročit. Po prvním dni jely naše lodě na prvním a třetím místě pořadí do 14. roků. Pouze výrazné ochabnutí větru poslední den mistrovstí a trocha smůly připravily Blanku s Aničkou o třetí místo. Davidovi s Bořkem se podařilo svoji první pozici udržet a nakonec se těšili z krásného poháru a titulu Mistr republiky v kategorii do 14 roků.

Na tomto místě bych chtěl velice poděkovat všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli, tedy především trenérce Ilče, která má největší podíl, Romanovi Vašíkovi, který děcka k jachtingu přitáhl a pod jehož vedením dělali první jachtařské krůčky a také rodičům, kteří najezdili stovky kilometrů a strávili s jachtingem mnoho volného času. Na druhou stranu je to čas, který rozhodně není promarněný, strávili jsme jej s dětmi a v dobré společnosti ostatních rodičů.

Přílohy a odkazy: