Moravia RS Regata – RS700

Pozdě ale přece. Krátká zpráva z prvního pohárového závodu lodních tříd RS, který se konal o víkendu 30.4.-1.5.2011 na Nových Mlýnech.

Závodu se zúčastnilo celkem 5 lodí RS 700. To, že i skify mají u nás v klubu zastoupení, potvrdila účast hned 4 závodníků z našeho jachtklubu. Na závod jsme tedy přijeli v již tradičním složení: Roman Vašík, Martin Vašík, Václav Huk a nově i Dan Maršálek, který mohl závodit díky tomu, že Honza Myslík zapůjčil svou loď.

V sobotu během dne nefoukalo, a když navečer přišla bouřka, tak jsme spolu s hlavním rozhodčím Radimem Vašíkem zhodnotili, že to již nemá cenu. Závod se tedy odkládal na neděli. Předpověď slibovala pěkných 5 metrů a stabilnější vítr.

V neděli se rozfoukalo kolem půl jedenácté. Všichni jsme již natěšení spěchali na vodu. Stálý vítr foukal okolo 6,5 m/s, v nárazech ještě tak o 3 metry přifouklo. Závod byl pro nás, oproti Davidu Křížkovi méně zkušené, plný koupelí a nekontrolovatelných genakerových letů. Odjely se celkem 4 rozjížďky.

Konečné pořadí bylo od 1. místa: David Křížek, Martin Vašík, Václav Huk, Roman Vašík, Dan Maršálek. I když se někomu dařilo více a někomu méně, určitě máme všichni bohatou zkušenost s jízdou v silnějším větru. Musím také zmínit obrovský dík YC Dyje a Radimu Vašíkovi za skvěle postavenou trať a vůbec suprové závody. 😉

Přílohy a odkazy: