Plzeň, Bolevák – Bohemia cup

O víkendu 9. – 10. 4. se konal na Boleveckém rybníku první závod letošního Prezidentského (malého) poháru lodní třídy Fireball. Na tento „malý“ závod přijelo krásných 19 lodí. Lodní sporty Brno jsme reprezentovali já-Václav Huk již tradičně s Jirkou Parůžkem a nově zformovaná posádka Martin Vašík s kormidelnicí Kamilou Koutnou.

V sobotu na nás čekal, pro Bolevák tak typický, nárazový vítr průměrně okolo 6 m/s. Poryvy ovšem dosahovali síly až 12 m/s. Při střídání s lodními třídami RS se Fireballům podařilo odjet 5 rozjižděk. Kvůli vytřepané průběžné spíře hlavní plachty jsme třetí rozjížďku bohužel nejeli. V poslední nás potkal obávaný Black flag. V neděli se už kvůli nedostatku větru nezávodilo. S trochou smůly a dvojitým maximálním možným bodovým ziskem z toho pro nás bylo nakonec až 17. místo. Martin s Kamilou nakonec skončili na místě 18.

I když se zástupcům našeho klubu příliš nedařilo, hodnotím tento víkend jako velice přínosný. Byli jsme poprvé v letošní sezóně na vodě a měli jsme čas si „vyladit“ novou loď. Všichni se už těšíme na další závody a také jsme samozřejmě rádi za znovuobnovení fireballistické základny v našem mateřském klubu.

Přílohy a odkazy: