Poslední vítr 2010

O víkendu ve dnech 9. – 10. 10. 2010 se na Brněnské přehradě uskutečnil tradiční „Poslední vítr“, na kterém se tentokráte sešli vaurienisté, dvackaři a cadeti.

Zprávy ze závodu od Šimona Seidla:

DEN 1
„Tak dnes se až do pozdních odpoledních hodin čekalo na vítr, který nakonec přišel v ucházející síle. ale dosti mizerném směru. Foukalo od „hrázového“ břehu a skákalo to zprava zleva – změny byly naštěstí časté a razantní, takže nebylo obtížné do nich správně točit a tak se ujela jedna poměrně regulérní rozjížďka. Závodu se účastní poměrně dost vaurienů, 2 cadeti a pět dvacek … což je na Brno poměrně ucházející účast, takže doufejme, že se zítra zadaří lépe s větrem“

DEN 2
„Ranní vánek přinesl i závan optimismu, a tak se krátce po desáté startovala první rozjížďka – vítr zcela nepravidelně skákal zprava, zleva (foukalo napříč přehrady) a tak jediná možná taktika byla dobrý start a držet se mezi loděmi a bojkou a čekat na chybu soupeře před sebou. Poté však došlo k zelábnutí větru a komise se rozhodla rozjížďku přerušit (což bylo poměrně nerozumné, jelikož bylo možné zkrácení jež by umožnilo poměrně regulérní dokončení). Po chvíli se dostavil nový vítr, avšak ten se během chvíle stočil o 270° a vál od hráze. Komise bohužel ani nyní nezareagovala správně a tak jsme se po další půlhodině sešli na břehu bez ujetí jediné rozjížďky. Závod byl na žádost vaurienistů předčasně ukončen ve chvíli, kdy začalo rozumně foukat – avšak plnohodnotné dokončení 3/4 rozjížděk by již stejně nebylo možné. Následovalo vyhlášení vítězů jediné rozjížďky z prvního dne a loučení se s letošním „posledním větrem“.