ME Fireball 2010 – zprávy ze závodu 4

Tak konečně! Dneska se nám první den dařilo. Na vodě nás přivítal docela stálý vítr o síle mezi 8-10 m/s. Tedy vítr, ve kterém nám to jede nejlíp a taky požitky z jízdy jsou nejlepší.

Všechny rozjížďky dne se startovaly napodruhé. Pole Fireballistů nezklamalo. Ovšem opakovaný start první rozjížďky se nám povedl snad nejlépe z celého dne. Pak ještě povedená stoupačka a rázem jsme byli na první bojce třetí! Už na raumu jsme mírně ztratili a nakonec z toho bylo 12. místo.

Do druhé rozjížďky dne vítr ještě lehce zesílil, ale to bylo nakonec jenom dobře. Raumy už začaly být jeden neřízený skluz, ale jak už jsem říkal… Nám to jenom prospělo. Nejen, že nám to v tomhle větru jde, ale i jsme se zase přiučili něco nového. Druhá rozjížďka pro nás dopadla hezkým 19. místem.

V třetí rozjížďce vítr mírně slábl, ale pořád to bylo na plnou hrazdu a velmi pozornou práci s hlavní plachtou. V posledních dvou kolech se už na nás začala projevovat únava, ale nakonec jsme to vydrželi a dojeli si pro 18. místo. Takže výsledek? Po 3 rozjížďkách posun o 11 míst dopředu na celkové 26. místo. Pomalu se sebou začínáme být spokojeni, kdyby byly všechny dojezdy jako dnes, určitě bychom se nezlobili.

Za chvíli nás čeká Daily prise giving a promítání videí. Potom ještě Mid week party s večeří a koncertem skupiny Fireballs. Po organizační stránce tohle mistrovství zatím vypadá dobře. Doufám, že se tento dojem nepokazí a cizinci odsud budou odjíždět s dobrým dojmem jak o vodě tak o Českém Fireballu jako takovém.

Vašek
Nové Mlýny, středa 29.9. – odpoledne