Modrá stuha Plumlova 2010 Laser 4.7

Modrá stuha Plumlova se jela ve dnech 14.-15.8. na přehradě Mohelnice. Odjelo se 10 rozjížděk o větru 2-6m/s.

První den se odjely 4 rozjížďky, 1. rozjížďku jsem jel až po 3 bojku před cílem mezi 2.a 3. místem při objíždění bojky se mi udělala halza tak si mě Jirka se Sárou nevšímali a bojovali o 1.a2. místo a jak si mě nevšímali tak jsem je objel rychle a jel jsem na ostřejší stranu cílové čáry a skončil jsem na 1.místě. 2.rozjížďka byla po objetí 1. bojky už docela jasná pro každého Sára byla o 30 metrů za Jirkou a já aspoň o 80metrů, a tak jsem skončil na 3.místě.

3. rozjížďka dopadla pro mne stejně,ale Jirka si se Sárou vyměnil roli.4.rozjížďka se jela dálková kde se přejíždělo z jedné přehrady na druhou.Bojoval jsem se Sárou do začátku přejezdu kde Sára spadla do vody.A tak stačilo dohnat Jirku, ale to už se nestalo po cestě zpět jsem udělal špatný obrat od změny a už to bylo kousek od cíle tak jsem dojel na 2.místě.

Druhý den se odjelo 6 rozjížděk.5.a 6.rozjížďku jsem ujel Jirkovi i Sáře asi o 60metrů. 7. rozjížďku jsem trošku zaspal při startu a jel jsem na 3.místě, ale na 2.bojce jsem dohnal Sáru a předjel a skončil jsem na 2.místě. 8.rozjížďku jsem už od začátku jel na 1.místě když mi přišla změna kde jsem na 1.bojce udělal 1.obrat v rozjížďce. 9.rozjížďka se mi nepovedla.Asi 30metrů od 3.bojky se mi rozvázala hlavní otěž, byla jen zavázaná na konci ráhna a musel jsem držet otěž přivázanou až na konci ráhna.10. rozjížďku a taky poslední jsem stihl taktak start kdy jsem 1min. před startem dovázal hlavní otěž a byl jsem rád, že jsem odstartoval na celkem dobrém místě.

Po těchto 10ti rozjížďkách jsem dojel na 2.místě ze 3 lodí.

Jean-Baptiste Janča

Přílohy a odkazy: