420 team – soustředění na Nových Mlýnech

Ve dnech 11. – 13. 5. 2010 se tři dvackařské posádky zůčastnily krátkého soustředění na Nových Mlýnech vedeného Dušanem a podporovaného nadšenými rodiči:) Páteční trénink probíhal ještě za nepřítomnosti trenéra ve slabém větru, kdy se posádky soustředily především na vedení a trim lodě za slabého větru a následně pokračovali cvičením obratů formou MATCH-RACINGu. Za večerních červánků se pak konaly vodní hrátky z nihž bude v dohledné době k dispozici několik podařených fotografií.

Sobotní a nedělní trénink probíhal pod Dušanovým dohledem a byl zaměřen zejména na starty a následné krátké rozjížďky. Směrovně i silově nestálý vítr přitom nutil závodníky neustále měnit trim a nepodcenit taktiku jízdy. Poměrně nešťastnou událostí (nepočitaje fakt že se vaření nakrátko ujmul Šimon a opatřil tak kastroly vrstvou neodstranitelné připečeniny) byla večerní bouře jež nás zastihla poměrně nepřipravené při podvečerním pikniku. Silný nárazový vítr měl kromě značných škod na kempovém zařízení i tu drzost odvést jednu z lodí i s vozíkem až do jezera a tak jsme byli svědky záchranné akce typu „mission impossible“, kdy se záchranný tým vrhnul do vlnami zmítaných vod a za svitu blesků a hromady nadávek se jal postrkovat lod ku břehu.

Akce nakonec proběhla zdárně, i když za politováníhodné ztráty pně a kormidla( jakmile bouřka přešla, vyrazili na vodu záchranáři). Další materiálovou škodou pak bylo rozlepení přídě našeho nového francouzského přírůstku. Každopádně jsme se poučili a až přijde příště bouřka přesuneme se poklidně na protější břeh a počkáme až nám rozbouřené vody lodky vyplaví – pokud to bude na moři – s*reme na to a kontaktujeme vhodnou pojišťovnu.

Závěrem, myslím, můžu dodat, že se nám všem akce velice líbila a těšíme se do Polska, kde budou mnozí z nás mít poprvé možnost vyskoušet si své dovednosti na moři. Z nedávných zkušeností se zacházením s cestujícími(hlavně polskými) v letadlech volíme poněkud zdlouhavou cestu autem. Vzhledem k imbecilitě místních předpisů doporučuji předem našprtit seznam polských nadávek.
Šimon

P.S. připravte si lodě!! (na nejhorší:)