51. Modrá stuha Plumlova

Plumlov (Evr-4K, Evr-3M, L47-3M, Las-3M, Vau-3M, Q-2): Přestože je Plumlov nevelká voda, ráda se sem na závody vracím. Díky zázemí a přívětivosti zdejšího baru, i celého jachetního oddílu, je Modrá stuha nejen závodem, ale i příjemnou společenskou událostí.


Na letošní 51. ročník zamířilo 51 lodí různých lodních tříd. Nejpočetnější byla opět LT Evropa (23 „kousků“), která byla rozlosována pro základní část do tří skupin, z nich se následně vytvořily dvě skupiny finální – zlatá a stříbrná.
V sobotu jsme za slabšího, místy hodně slabého, větru všech směrů odjeli 4 rozjížďky. Pro vaurieny byla zřejmě nejveselejší druhá, především v cíli. I staří, jachtingem poznamenaní vlci, někdy nesledují vlajkování a pak si krouží tři kola místo dvou 🙂 Díky této drobné nepozornosti se pak dostanou na „jedničku“ i staré, celodřevěné, lodě, které vyráží pravidelně jen na oblíbené „Modré“.

Konečné pořadí – LT Vaurien:
1. místo: Tomáš Karas – Roman Klát (YCB)
2. místo: Katka a Patrik Blatečtí (JK Olomouc/YCB)
3. místo: Jindřich Formánek – Marcela Chyťová (YCB/LSB)

A ještě jedno malé ponaučení pro všechny, kdo se chtějí zúčastnit dalšího ročníku: Není třeba si brát skoro žádnou stravu a skoro žádné tekutiny 🙂 Opravdu 😉