Jarní závod, Vranovská přehrada

Vau-2, Kaj-1: Měla jsem naplánovaný víkend bez jachtingu, nakonec jsem se rozhodla odjet mimo Brno a doplnila posádku na menších závodech na Vranovské přehradě. Letos tam má LT Vaurien na konci prázdnin vypsaný pohár, jela jsem tedy získávat zkušenosti z této vody, neboť jsem tu nikdy nezávodila. Některé zkušenosti z tohoto závodu jsou opravdu k nezaplacení 😉

Už chvíli po příjezdu mě mile překvapilo přátelské prostředí a především účast, která byla dokonce i zahraniční. Zavítal mezi nás „kolega“ nosorožec z Rakouska, jeho domácí vodou je Neusiedler See. Svoji účast přislíbil i na závody za 2 týdny. Celkem se na prvních jarních závodech na této vodě sešlo 7 posádek. Společnost nám dělaly i posádky kajutových lodí.
A jaký byl víkendový jachting? I na závodech nižšího koeficientu se bojuje do poslední rozjížďky. O tomto víkendu dokonce rozhodovala o bedně až poslední rozjíďka celého závodu. Větru bylo málo, místy i nic. Občas jsem měla v některých částech závodu pocit, že větší zrcadlo jsem snad ani nezažila. Přesto se nám za tento víkend podařilo utočit 5 rozjížděk.

Gratulace vítězům, čest poraženým!

Konečné výsledky – LT Vaurien:
1. místo: Konopík Pavel – Konopík Matěj (YCB/ASV)
2. místo: Ptašnik Vladislav – Ptašnik Jáchym (TJ Klatovy)
3. místo: Vítek Miroslav – Vacula Jan (YC Znojmo)

Přílohy a odkazy: