Putovní pohár – zpráva ze závodu

Mladí jachtaři našeho Cadet teamu se zúčastnili letos první jachtařské soutěže. Na Brněnské přehradě se ve dnech 28. a 29. dubna 2007 konal závod Putovní pohár, jehož pořadatelem byl TJ Jachtklub Brno. Závod je pro lodní třídu Cadet započítán do Regionálního poháru Morava 2007.

V sobotu jachtařům počasí vůbec nepřálo. Bezvětří nebo pouze náhodné pofuky nedávaly závodníkům velké naděje k soutěžní aktivitě. Počasí bylo povětrnostně tak mizerné, že závodní komise za celý den nepostavila ani jedinkrát závodní trať. Naše děti nedostatek větru využily k výměně lanoví na svých lodích. A po terorii závodních pravidel od Joachima Clause děti ocenily příjmné teploty a vyjely si nalehko na svých lodích, aby vyzkoušely jejich plovatelnost.

Závodní komise se rozhodla posunout nedělní start již na devátou hodinu. A dobře udělala. Příjemný severovýchdoní vítr foukal již od rána a prvnímu startovnímu signálu ve stanovenou hodinu nic nebránilo. Závodníci do odpoledních hodin odjeli 4 rozjížďky.

V cadetském závodním poli se ukázali s přehledem nejlepší kvality David Hakl se Šimonem Seidlem se čtyřmi jedničkami. V závěsu Klárka Fantová s Kamilou Ráčkovou na druhé příčce porazily třetí Elišku Hykrdovou s Kubou Hykrdou z Jachtklubu Brno.

Přílohy a odkazy: