Mistrovství SR, Orava 2004 – zpráva ze závodu, výsledky

S šesti posádkami lt. Cadet a jednou posádkou lt. 420 jsme se ve čtvrtek 5. 8. 2004 vydali v předvečer z Brna na Oravskou přehradu na Mistrovství Slovenské republiky lt. Cadet, pro čtyřistadvacítky to byl tuším Slovenský pohár.

Sraz jsme měli v pět hodin odpoledne a tradičně jsme vyjeli kolem sedmé hodiny večerní, abychom na místo dorazili hodinu a půl po půlnoci. Za tmy jsme rozložili stanový tábor a hurá do pelechů.

Celkem se se sešlo 9 posádek lt. 420, 6 posádek lt. 470, 18 lodí Cadet, 17 Evrop, 5 Laserů radiálů, 15 Laserů a 47 Optimistů. Jak už jsem se někde zmínil, na Slovensku se se závoděním příliš nepospíchá. Start 1. rozjížďky byl naplánován na 13. hodinu. Počasí nám opravdu přálo, sice bylo zataženo, vítr severovýchodních směrů ovšem dul do deseti metrů za vteřinu. Závodní komise písla v pátek celkem tři rozjížďky. Pořadatelé nepodcenili ani společenskou stránku závodu. Před loděnicí byl připraven taneční parket zatřešen stanovým přístřeškem. Hudba hrála do podního hodin večerních či ranních.

V sobotu byla první rozjížďka plánována na 10. hodinu ranní. Závodní komise za stejných podmínek jako den předešlý pískla 3 rozjížďky nonstop a po krátké pauze ještě další 2 rozjížďky. Večer nás pořadatelé štědře pohostili pizzou či gulášem pro závodníky a švédskými stoly pro starší. Zpívalo a hodovalo se opět do pozdních hodin. Naše děti měli večerku stanovenu striktně na 22. hodinu, a tak další hodování poslouchaly jen z povzdálí ze stanů.

Na neděli už zbývala jedna jediná rozjížďka. Chvíli před startem to ještě vypadalo na pěkný koupací den. Na Oravě se však z doslova a do písmene čista jasna rozfoukalo neuvěřitelncýh deset metrů severovýchodních. Za slunečného počasí jsme si užili skvělého jachtingu.

Na břeh jsme se po jedné rozjížďce vrátili brzy, žádný porotest nás nezdržel a tak se mohli po půl třetí vyhlašovat vítězové.

V lt. 420 se posádka z Lodních sportů Mayerbergová – Huková umístila na celkové 3. příčce.

Nejlepší Cadeťáci z LS Cvan – Matoušek skončili na celkové 11. příčce. Nelepší žáci LS Havetta – Huk obsadili v této kategorii 2. místo, celkově skončili dvanáctí.

Výsledky Cadet¨(18 lodí):
1. Baran, Baran (SVK)
2. Fiala, Barkman (CZE – YC Neratovice)
3. Mrzílková, Kořanová (CZE – YC Neratovice)

11. Cvan, Matoušek (CZE -LSBYC)
12. Havetta, Huk (CZE -LSBYC)
14. Vaculka, Vodáček (CZE -LSBYC)
15. Válka, Claus (CZE -LSBYC)
16. Ráčková, Češka (CZE -LSBYC)
17. Kupská, Ráčková (CZE -LSBYC)

kompletní výsledky ke stažení