ME Anglie – soustředění před závodem

Po mistrovství České republiky jsme se s jednou posádkou vydali do Änglie na Mistrovství Evropy, které se koná v pobřežním městečku Weymouth. Lodní sporty reprezentuje Martin Cvan s Pavlem Matouškem. Doprovodem je Roman Vašík.
DRŽTE NÁM PALCE – MŮŽETE VYUŽÍT VZKAZY NA NAŠICH WEBOVÝCH STRÁNKÁCH

Po dlouhatánské a možná ještě delší cestě jsme se konečeně 18. srpna roku 2004 dostali do místa konání závodu a to necelý týden před zahájením, abychom s ostatními českými posádkami mohli vyzkoušet místní jachtařské podmínky.

Soustředění se účastní 5 posádek z Neratovic, 2 posádky z Prahy a jedna posádka z Lodních sportů. V pondělí 19. srpna jsme se z kempu, kde jsme ubytováni, přesunuli kolem desáté hodiny do „Sailing Academy“, přesného místa pořádání závodu. Ostrojili jsme lodě a vydali se na první trénink. Úterý poté bylo ve znamení bezvětří, a tak se hlavní trenér Tonda Mrzílek rozhodl k alternativnímu programu – výletu do místního městečka Swanage.

Ve středu jsme opět trénovali v místních podmínkách hlavně techniku jízdy ve vlnách a v proudech. Vítr do 5 m/s.

Dnes ve čtvrtek jmse ještě dopoledne vyrazili na vodu, pro slabý vítr jsme však museli odpolední trénink přerušit. Zvolili jsme alternativní program – koupání