Cena RIVETEC, Nechranice 2004 – zpráva ze závodu, výsledky

O víkendu ve dnech 12. a 13. června 2004 se naše Cadetské družstvo zúčastnilo pohárového závodu Cena RIVETEC, který pořádal YC Tušimice na Nechranické nádrži. Srovnat síly v lodní třídě Cadet přijelo 23 posádek z nichž 5 a půl posádky zastupovalo barvy Lodních sportů. Fireballů přijelo 23, z nichž 4 závodníci závodí za LSBYC.

Na místo jsme přijeli v tradiční hodinu půlnoční a za deště postavili stany. Unaveni jsme poté ulehli do spacáků ke spánku, ze kterého nás několikrát probouzely hromy blesky z procházející bouřky.

Sobotní ráno nás k přivítal svit teplého ranního sluníčka. Po snídani jsme si nastrojili lodě a po nástupu v 10 hod jsme pluli vstříc plánovanému startu v 11 hod. Závodní komisi se nedařila stavět trať a s blížící se bouřkou nás pro jistotu poslali na břeh. Počasí plné proměn se odpoledne ustálilo, a tak jsme mohli do osmi hodin večer odjet 3 rozjížďky v severozápadním větru 5-8 m/s.

V neděli jsme si museli přivstat na start, který ZK naplánovala na 9. hodinu ranní. Poté, co se vítr ustálil, jsme mohli odjet 4. a 5. rozjížďku závodu. Na více rozjížděk se už nezbyl vítr ani čas. Jak už to bývá zvykem, rozfoukalo se až po signalizaci konce závodu. I tak se podařilo odjet 5 velmi pěkných rozjížděk za stálého větru.

Lodním sporty se v závodním poli Cadetů vůbec neztratily. Martin Cvan s Pavlem Matouškem si odváží bronzovou příčku v celkovém pořadí, což je náš nejlepší výsledek v této a loňské sezóně. Honza Klusáček s Tomem Vodáčkem skončili na deváté příčce. Nejlepší naší posádkou v kategorii do 14 let se stali Alexander Havetta s Filipem Clausem, kteří se celkově umístili na 13. místě.

Z našich členů ve fireballech nejlépe dopadl Petr Janáček, který s Petrem Sklenářem (YC Neratovice) obsadili celkově 4. příčku.

Výsledky:

CADET (23 posádek)
1. Fiala Petr, Barkman Hynek (YC SPN)
2. Mrzílková Lenka, Chudějová Hanka (YC SPN)
3. Cvan Martin, Matoušek Pavel (LSBYC)

9. Klusáček Jan, Vodáček Tomáš (LSBYC)
13. Havetta Alexander, Claus Filip (LSBYC)
17. Musilová Helena, Ráčková Lucie (LSBYC)
19. Musil Vojtěch (ČYK), Kupská Markéta (LSBYC)
21. Ráčková Kamila, Zárubová Gabriela (LSBYC)

FIREBALL (23 lodí)
1. Musil Tomáš (YC Rodop), Štantejský Jan (VAPP)
2. Kubový Martin (Jachting Toušeň), Roček Roman (YC Neratovice)
3. Kořan Petr, Kvasník Milan (YC Neratovice)
4. Sklenář Petr (YC Neratovice), Janáček Petr(LSBYC)

6. Vašík Radim (LSBYC), Buchta Jan (ALT FB)
10. Juřinová Petra (LSBYC), Mika Radek (YC Sp. Modřany)
21. Lacinová Alena (YC Neratovice), Nováková Ludmila (LSBYC)

Oscanované výsledky Cad ke stažení
stránky pořádajícího klubu, na kterých budou brzy výsledky v elektronické podobě k dispozici
Výsledky lt. Fireball naleznete rovněž na webových stránkách ALT Fireball