Balnea Cup, Slovensko 2004 – zpráva ze závodu, výsledky

K minulému víkendu jsme si přidali pátek a s Cadetským družstvem jsme se vydali ve dnech 18. – 20. června vstříc novým dobrodružstvím na první Česko-Slovenský pohár do Piešťan ve Slovenské republice. Lodní sporty zastupovalo 20 členném závodním poli 5 posádek. Kromě čechů a slováků závodili také 3 maďaři.

Z Brna jsme vyjeli ve čtvrtek v tradiční 19. hodinu večerní abychom posléze kolem půl jedenácté dorazili na místo, kde nás přísným pohledem přivítal místní správce Ĺubomír Nosko, jenž byl současně ředitelem závodu. Postavili jsme stany a před dvanáctou hodinou jsme ulehli ke spánku.

V Piešťanech se se závoděním moc nepospíchá, a tak jsme si mohli v pátek pospat. Uzávěrka přihlášek byla stanovena na 10 hod, start na půl dvanáctou, který ZK stejně nestihla. Foukal stálý západní vítr, rozjížďky ubíhaly jedna po druhé jako na pásu. Škoda, že si ZK svázala ruce pravidlem, že po třetí rozjížďce musí bít bezpodmínečně pauza. Ten den jsme odjeli celkem 4 rozjížďky.

V sobotu nás ráno probudilo hřejivé sluníčko, které nekompromisně rozehřívalo vnitřky stanů do vysokých teplot. Hladina Sľňavy se leskla jako zrcadlo a závodní komise v deset hodin signalizovala odklad. Rozfoukalo se dle předpovědi kolem jedné hodiny a my jsme stihli ujet další tři rozjížďky. Po závoděni pro nás pořadatelé navařili delikatesní gulášek.

Na neděli zbývaly ujet ještě dvě rozjížďky. Počasí se přes noc změnilo o sto procent, úplně se zatáhlo a deště stíhaly bouřky. I přes nepřízeň počasí závodní komise vyjela na vodu a odpískala další dve rozjížďky. Stany jsme museli sbalit za deště, ještě vyhlášení a už jsme jeli vstříc našim domovům.

Nejlepší posádkou z Lodních sportů se opět stali Martin Cvan s Pavlem Matouškem, kteří celkově skončili na 11. místě. Nehlepší posádkou v kategorii do 14 let se stali Alexander Havetta s Václavem Hukem, kteří v této kategorii zvítězili a celkově se umístili na 13. místě. Premiéru na cizí vodě měl Václav Marek jako kosatník Honzy Války a já mu přeji výdrž, pevné nervy a výborné výsledky v budoucnu.

Na závěr bych chtěl srdečně poděkovat Peterovi Kubešovi a jeho manželce (z místního klubu), kteří nám pobyt zpříjemnili ve všech detailech. DĚKUJI!!!

Výsledky:
1. Baran Miro, Baran Maroš (SVK)
2. Mrzílková Lenka, Chudějova Hanka (CZE – YC Neratovice)
3. Fiala Petr, Barkman Hynek (CZE – YC Neratovice)

11. Cvan Martin, Matoušek Pavel (CZE – LSBYC)
13. Havetta Alexander, Huk Václav (CZE – LSBYC)
17. Vaculka Patrik, Claus Filip (CZE – LSBYC)
19. Ráčková Kamila, Zárubová Gabriela (CZE – LSBYC)
20. Válka Jan, Marek Václav (CZE – LSBYC)

kompletní výsledky ve formátu jpg ke stažení