Praha, Primátorský štít – zpráva ze závodu

Naši milí cadeťáčci se po neodjetém Memoriálu Jana Sedláka (Brno) ještě s vodou nerozloučili. Jachtařskou sezónu si prodloužili na pražském Primátorském štítu, jehož pořádání se zhostil Český yacht klub. Závod byl spojen s oslavou 110. výročí založení tohoto nejstaršího klubu v Českých zemích. Závod je počítán do Moravského poháru lt. Cadet, který bude vyhlášen v sobotu 18. října 2003 v areálu TJ Lodní sporty Brno.

Do prostor Českého jachetního klubu jsme přijeli jako obvykle nezvykle pozdě. Ubytování v prastaré dřevěné loděnici jsme zahájili protestní spánek až k jedenácté hodině. V sobotu po registraci jsme připravovali lodě, abychom po slavnostním zahájení mohli co nejdříve vyrazit na vodu. Pravda, moc od ruky nám to na jedné svážně nešlo, rozhodčí však k mému milému překvapení milostivě posečkali na všechny opozdilce. Závod pod píšťalkou Martina Souška běžel jako po másle. Vál nám „prima“ západní vítr, tedy kolmo k řece a tak závodníkům připravoval mnohá velká překvapení. Závodilo se bez přestávky celý den až do šesté hodiny, kdy děti napočítaly 7 odjetých rozjížděk. Večerní chvíle jsme si zpestřili návševou mořských hlubin v 3D kině Oskar IMAX a následně nocční jízdou metrem, kterého se v Brně nedostává.

V neděli už rozhodčí při startu 10.00 hod na opozdilce nečekali. Zatímco děti zápasily ve třech zbylých rozjížďkách, my (doprovod) jsme si pochutnali na prosnulém ČYK-tataráku.

Uplynulý víkend musím zhodnotit jako opravdu vydařený sportovní zážitek. Cadetskému závodnímu poli naprosto s přehledem kralovala posádka Spolany Neratovice Fiala – Tichý. Z našich se nejvíce dařilo desátému Patriku Vaculkovi s Ivem Zralým. Ostatně na výsledky se můžete podívat v článku na webu ČSJ

Podívejte se na fotografie ze závodu umítěné ve fotogalerii LSBYC.